Otteluarkisto

Täältä löydät kaikki edellisten kausien otteluraportit

 

Kausi 2011-2012

 

10.3.2012 Cup-Volley - LiVo 2 3-0 (25-11, 25-18, 25-11)

Näin se tehdään! Mitä sieltä tulee? Sieltä tulee voitto! Jälleen kauden viimeisessä ottelussa kaikki palaset loksahtivat kohdalleen ja otimme reilun voiton Liperistä. Liperin nuori porukka oli hiukan epävarma otteissaan ja tätähän emme jättäneet hyödyntämättä. Ottelun alusta lähtien oli selvää, kenen pillin mukaan mennään tässä ottelussa. Tällä kertaa  hyvä vireemme säilyi koko ottelun läpi.

Ottelusta ei hirveästi analysoitavaa jäänyt mutta kentän dominoivimmat pelaajat erottuivat selkeästi edukseen. Olli rankaisi vastustajia erittäin ärsyttävillä ja tehokkailla syötöillään sekä mainioilla lyönneillä keskeltä. Tämän toki mahdollistivat tänään hyvin sujuneet aloitusnostot sekä Tommin hyvät passit. Varsinainen kentän monitoimimies oli Mika, jolle tuli eniten töitä nostajan tontilla. Mika hoiti nostot hyvin mutta tämän lisäksi mies tarjoili verkolla muutamia pommeja vastustajan kenttään sellaisella forcella että halli tärisi ja lattiasta pystyi lukemaan pallon merkin. Kolmas Liperin kaataja oli Ilari, joka heitteli järkeviä sijoituksia vastapuolen kenttään mutta takoi myös paikan tullen niin että tuntui.

Kaiken kaikkiaan loistava ottelu meiltä. Kourulassa olisi ollut määrä pelata kaksi ottelua Liperiä vastaan mutta yhteisymmärryksellä päätettiin, että ensimmäisen ottelun tulos pätee myös toiseen otteluun.

Yleisöä oli paikalla mahtavat kolme henkilöä ja he saivatkin nauttia kotijoukkueen mainiosta pelistä. Kannatti siis tulla!

Kiitokset kaikille kuluneesta kaudesta.

 

3.3.2012 Compi-Volley - Cup-Volley 3-1 (20-25, 25-22, 25-19, 25-15)

Viimeinen vieraspeli oli Compi-Volleyn vieraana Anttolassa, jonne lähtijöitä oli tällä kertaa 7 pelaajaa. Compi-Volley on lohkossa toisena ja Cup-Volleyltä on avauspisteet vielä ottamatta.

Avauserästä alkaen liike oli pelaajillamme hyvää eivätkä jalat olleet jääneet bussiin, joten ottelusta oli odotettavissa hyvää tulosta. Joukkueet keräsivät pisteitä tasatahtiin eikä isoja pisteputkia kertynyt erän aikana kummallekaan. Lopussa olimme vastustajaa terävämpiä ja näin ensimmäisen erän voitto meille.

Vastustaja alkoi parantamaan omaa peliään toisessa erässä ja ei tehnyt enää helppoja virheitä. Vastustajan syötöt olivat nyt vaikeampia ja nostot eivät nousseet enää aivan kuppiin. Kotijoukkue pelasi varmemmin erän loppuun asti ja korjasi toisen erän, ei selvällä mutta riittävällä erolla, itselleen.

Kolmanteen ja neljänteen erään vastustaja sai syötöillä tehtyä pisteitä ja jatkoi tasaista esitystään. Me emme enää saaneet ottelusta otetta itsellemme, joten pisteet jäivät kotijoukkueelle. Kaksi ensimmäistä erää oli hyvää ja rentoa peliä ja jos saamme samanlaista peliä aikaan viimeisessä/ viimeisissä kotipeleissä (riippuen pelataanko lauantaina 1 vai 2 peliä), niin parempaa tulosta on lupa odottaa.

 

25.2.2012 Cup-Volley - JyLe 0-3 (25-27, 21-25, 14-25)

Jyväskylän nuori joukkue tuli tällä kertaa vierailulle. Edellinen ottelu JyLeä vastaan oli tasainen, joten tästäkin ottelusta sopi odottaa tiukkaa taistelua. Ottelu lähtikin hyvin käyntiin ja olimme hereillä heti ottelun alusta lähtien. Vahvat torjunnat ja verkkopeli olivat aseitamme ensimmäisessä erässä. Alussa saatiinkin kerättyä mukava ja turvallisen tuntuinen piste-ero. Erän loppupuolella vieraat kuitenkin kirivät tasoihin ja ohi, kun omissa nostoissamme oli haparointia, osittain vastustajan hyvin kohdistamien syöttöjen ansiosta. Erän lopussa tuli siis hieman liikaa helppoja virheitä. Erän loppu oli kutienkin erittäin tasainen koska myös vieraat tekivät helppoja virheitä.

Myös toinen erä lähti hyvin käyntiin ja saimme tehtailtua heti noin viiden pisteen etumatkan. Tämä etumatka ei kuitenkaan kauaa kestänyt, vaan JyLe tuli nopeasti tasoihin. Tämän jälkeen erää jatkettiin melko tasaisissa tunnelmissa vaikka pienoisia pisteputkia tehtiin vuorotellen. Erään mahtui muutamia loistosuorituksia, mm. Tommin musertava torjunta ja Ilarin hieno haku kentän pinnasta kuin tiikeri konsanaan. Vieraat olivat kuitenkin selvästi parantaneet omaa torjunta- ja hakkurityöskentelyään, joiden ansiosta olivatkin erän lopulla saavuttaneet pienen piste-eron ja veivät sen turvin myös erävoiton nimiinsä.

Kolmanteen erään saatiin jälleen hyvä alku mutta erän alku oli aika lailla toisen erän toisinto. Vieraat pystyivät pitämään saman tatsin minkä olivat saavuttaneet toisessa erässä. Omassa pelissämme sen sijaan oli havaittavissa pientä tehottomuutta ja turhaa häsläystä. Hyviä lyöntejä saimme aikaan aivan vastustajan kenttärajojen tuntumaan mutta valitettavasti liian usein väärälle puolelle.

Seuraava kotiottelu ja samalla kauden päätös on luvassa 10.3.

 

11.2.2012 Cup-Volley - Compi-Volley 1-3 (17-25, 23-25, 25-22, 23-25)

Compi-volley saapui vierailulle ja ilmeisesti sisuuntuneena edellisestä vierailusta, jolloin vieraat hävisivät puhtaasti 3-0. Nyt oli toisenlainen ääni kellossa. Compi-Volley lähti heti ottelun alusta lähtien viemään ottelua haluamaansa suuntaan eikä ensimmäisesä erässä oikein päästy kyytiin mukaan.

Toinen erä oli jo ajoittain hyvännäköistä pelaamista mutta vieraat onnistuivat viemään viimeiset tarvittavat pisteet. Kolmannessa erässä päästiin jo hyvin pelin makuun eikä päästetty vierailijoita vielä kotimatkalle. Neljäs erä oli yhtä tasainen kuin kaksi aiempaakin mutta kääntyi lopulta kuitenkin vieraille.

Päällimmäisenä ottelusta jäi mieleen loistavat nousut monien pisteiden takaa Ei tullut voittoa tällä kertaa mutta arvokasta kokemusta kylläkin. Mieleen jäi myös Tommin varma työskentely syöttöjen kanssa. Tästä jatketaan kahden viikon päästä JyLeä vastaan. Ottakaapa JyLen kaverit kypärät mukaan!

 

28.1.2012 Cup-Volley - MuRi 0-3 (16-25, 24-26, 6-25)

Mutalan veijarit tulivat, voittivat ja lähtivät vähin äänin sen enempiä kerskuilematta. Eivät edes jälkipeleille jääneet Cup-Kahvilaan, perhanat. Pelistä ei hirveästi jäänyt jälkipolville kertomista ja pelin paras anti olikin muutamat omiemme mainiot yksilösuoritukset. Muuten peli ei oikein lähtenyt rullaamaan. Kuten tilastoistakin on nähtävissä, joukkueemme parhaita onnistujia olivat tänään keskimiehinä pelanneet Teemu vahvoine lyönteineen ja pelikentille vahvan paluun tehnyt Olli "Sokkas-Olli" Sokkanen. Mieleen jäi myös eräs Tommin suorittama varsinainen auringonpimennys-torjunta. Kaveri leijaili lähes yhtä korkealla kuin Joulupukki aattoiltana. Hyvä ettei repinyt valoja irti katosta.

Ensimmäisessä erässä pysyttiin jollain tavoin vielä mukana erän puolivälin paikkeille mutta ei pystytty ratkaisemaan tarpeeksi tehokkaasti. Toiseen erään saatiin hieman enemmän puhtia ja erästä tulikin ottelun paras osaltamme. Voiton syrjässä oltiin jo kiinni mutta vieraat tulivat aivan lopussa vielä ohi. Kolmas erä ei sitten enää sujunut ja erä jäi osaltamme harmittavan vähänumeroiseksi.

Kauden jälkipuoliskoa on kuitenkin vielä monen pelin verran jäljellä, joten monta voittoa on vielä tarjolla.

 

22.1.2012 JyLe - Cup-Volley 3-2 (23-25, 9-25, 25-13, 25-18, 16-14)

Toinen peli oli heti ensimmäisen jälkeen, joten edellinen peli piti nollata nopeasti. Simon poisjäännin vuoksi tehtiin vaihtoja ja Helvi siirtyi liberosta kenttäpelaajaksi ja Tommi passariksi.
Tähän peliin olimme jo paljon valmiimpia ja kaikilta alkoi peli kulkea parempaan suuntaan. Aloitukset alkoivat nousta paremmin ja siten hyökkäyksiä saatiin paremmin rakennettua ja niihin saatiin myös tehoa. Ensimmäinen erä hoidettiin tyylikkäästi kotiin ja seuraavassa suorastaan murskattiin vastustaja mm. Mikan painavilla hyppysyötöillä.
Kolmanteen erään oli tarkoitus lähteä jatkamaan omaa peliä ilman mitään muutoksia. Erä kuitenkin keskeytyi heti alkuunsa, kun vastustaja kävi säätämään oman kenttäryhmittymänsä kanssa ja oikeaa järjestystä mietittiin tuomareiden kanssa oikein pitkän kaavan mukaan. Välikohtaus pysäytti hyvin pelin ja samalla jäähdytti meidän hyvän rytmin. Emme enää saaneet pelin juonesta kiinni, joten erä meni helposti vastustajalle.
Neljänteen yritimme jälleen koota rivejä mutta emme saaneet kenttää kiertämään tarpeeksi tehokkaasti. Viidenteen erään tuomari otti jälleen isompaa roolia ja pilli alkoi soida vähän joka virheestä. Pelaajien keskittyminen ei varmasti enää tässä vaiheessa päivää ollut terävimmillään, joten kosketukset eivät olleet aivan oppikirjasta. Tuomari rokotti näistä kuitenkin armotta, kuten esim. passaria sormilyönneistä ja näin ottelu oli yhtä taistelua loppua kohti. Saimme vielä yhden ottelupallotilanteen aikaiseksi mutta vastusta tuli vielä takaa ohi ja ottelun voittoon.
Otteluista jäi siis lopulta luu käteen. Mutta kuten tuomari ottelun jälkeen passarille sanoi, että "tarvitset vielä lisää harjoittelua", joten ei auta muu kuin harjoitella kovemmin.
 

 

22.1.2012 MuRi - Cup-Volley 3-0 (25-10, 25-16, 25-14)

Alempi jatkosarja käynnistyi Jyväskylässä sunnuntaina ja oikein kahden ottelun voimin. Pelaajia vierasmatkalle lähti kahdeksan.
Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Mutalan Riento, jolla oli jo aamupäivällä yksi ottelu alla. Ehkä tämän takia vastustaja oli paljon valmiimpi peliin ja meillä taisi jalat jäädä vielä bussiin. Riento syötteli pitkiä putkia, kun emme millään saaneet aloituksia ylös tai palloja löytyä kenttään. Kaiken lisäksi Simolta nyrjähti vielä nilkka, joka sekoitti entisestään pakkaamme. Peliä ei saatu rullaamaan oikein missään erässä, jonka myös eräpisteistä voi havaita.

 

26.11.2011 Cup-Volley - Compi-Volley 3-0 (25-20, 25-19, 25-22)

Kyllä vain! Tulihan se voitto sieltä ja sopivasti kauden ensimmäisen puoliskon viimeisessä pelissä. Ottelussa merkille pantavaa oli joukkueemme yllättävänkin varmat otteet. Tämä sai pelin näyttämään meille helpolta.

Muun muassa hyvät syötöt ja joukkueena pelaaminen olivat niitä asioita jotka tänään tuottivat toivotun tuloksen.

Peli lähti hyvin rullaamaan heti ensimmäisistä pisteistä lähtien ja ensimmäinen erä olikin meiltä varma esitys, johon vieraat eivät millään pystyneet vastaamaan. Toinen erä ei ollut yhtä ehjä ja varma esitys meiltä vaikka numerot olivat samansuuntaiset kuin ensimmäisessä. Toisen erän keskivaiheilla peli alkoi hieman ontua, jolloin kentälle vaihdettiin tuolloin laidalla olleet Teemu ja Tommi. Tämän vaihdon siivittämänä peli alkoi jälleen kulkea ja erän voitto tuli lopulta melko helposti.

Kolmas erä oli sekin kaunista katseltavaa, melkein koko erän verran. Erän loppupuolella vieraat löysivät vielä jostain yhden lisävaihteen ja pystyivät kuromaan piste-eroa jopa huolestuttavan hyvin. Tuossa vaiheessa tarvittiin kuitenkin vain muutama piste voittoon, joten sisulla se myös otettiin. Halusimmehan toki päästä jo pikkujouluja viettämään. Ehkä sekin toimi tässä sopivana kannusteena. Joka tapauksessa tästä on hyvä jatkaa pelejä kauden toisella puoliskolla.

 

20.11.2011 Isku-81 - Cup-Volley 3-1 (21-25, 25-16, 25-17, 25-21)

Pelit jatkuivat siis paikalliskamppailulla Sammonlahdessa, jossa yleisöä riitti ja tunnelmasta vastasi myös otteluselostaja. Pelaajia oli saatu paikalle mukavasti 9, joten vaihtoihinkin oli tällä kertaa varaa.

Joukkueemme lähti otteluun hyvällä asenteella ja pelasi melko varman ja virheettömän ensimmäisen erän, kun taas vastustajan lyönnit eivät meinanneet pysyä kentässä. Pitkiä pisteputkia ei tullut kummallekaan joukkueelle, kunnes erän lopussa teimme tarvittavan eron ja hoidimme tyylikkäästi erävoiton kotiin.

Toiset erät ovat olleet meille perinteisesti vaikeampia eikä tämäkään kerta tuonut poikkeusta sääntöön. Peliä ei meinattu saada pyörimään millään ja piste-eroa alkoi kertyä. Passariakin vaihdettiin erän edetessä mutta sekään ei auttanut voittoon asti, joten erä selkeästi Iskulle.

Sitten vuorossa olikin pidennetty kahvitauko, joten kävimme hakemassa uutta vauhtia pukuhuoneen kautta. Sekään ei piristänyt otteitamme tarpeeksi, joten kolmas erä jälleen selkein lukemin Iskulle.

Neljässä erässä kenttäpelimme parani taas ja taistelimme hyvin puolustuspalloja ylös ja lisäksi torjuntapelimme alkoi kulkea. Lyöntipuolella oli kuitenkin parannettavaa ja joukkuetta yritettiin herättää jälleen passarin vaihdolla. Taistelusta huolimatta palloja ei saatu tapettua tarpeeksi, joten neljäskin erä päättyi kotijoukkueen hyväksi.

Otteissa oli piristyksen merkkejä, joten se tuo varmasti uskoa jatkoon. Pelin parhaana vastustaja palkitsi liberomme Helvin hyvän kenttäpelin ansiosta. Seuraava ottelu on kotipeli Compi-Volleytä vastaan ja se päättää samalla syyskierroksen.

 

12.11.2011 Cup-Volley - KoLe-57 1-3 (25-15, 18-25, 8-25, 21-25)

Peli Kouvolaa vastaan lähti loistavasti käyntiin. Ensimmäisen erän alkuhetkistä lähtien olimme selvästi terävämpiä ja peli kulki kuin VR:n junat hyvänä päivänä. Ensimmäinen erä vietiinkin selvin luvuin. Erästä jäi erityisesti mieleen Teemun varmat ja vaikeat syötöt, joilla mies teki monta pistettä.

Toisessa erässä KoLe pääsi peliin mukaan ja pystyi hyödyntämään omia vahvuuksiaan, tähän kun vielä lisätään omat virheemme niin toinen erä oli sitä myöten taputeltu.

Kolmannessa KoLe ei hidastanut tahtia vaan pikemminkin lisäsi sitä. Tähän emme tänään pystyneet vastaamaan, joten kolmannen erän tulokseksi muodostui varsin rumat lukemat.

Neljänteen saatiin taas hyvä pelivire päälle mutta se ei riittänyt KoLen pysäyttämiseksi. Halusivat ilmeisesti nopeasti kotimatkalle.

Ensi viikonloppuna pelit jatkuvat "vieraspelillä" Iskua vastaan Sammonlahden hallissa. Eli kyseessä jälleen kiihkeä paikalliskamppailu.

 

 

 

5.11.2011 JoSePa - Cup-Volley 3-0 (25-11, 25-10, 26-13)

Joutsan peliin lähtijöitä oli tällä kertaa juuri kuusikon verran. Tylyt lukemat taululla eivät jättäneet kuitenkaan pelistä paljoa kerrottavaa. Viime pelin viimeisen erän vireestä ei ollut tietoakaan vaan vastustaja pyöritteli peliä miten halusi ja me jäimme statistin rooliin.

Ensi lauantaina pelit jatkuvat kotona KoLea vastaan.

 

22.10.2011 Compi-Volley - Cup-Volley 3-0 (25-20, 25-10, 26-24)

Ensimmäisen kierroksen viimeinen vastustaja oli Compi-Volley, jolla oli myös pistetili avaamatta ennen lauantaista ottelua. Vieraspeliin Anttolaan lähdimme 8 hengen porukalla.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä ja joukkueemme pelissä oli myös yritystä havaittavissa. Kotijoukkue hyödynsi paikkansa paremmin ja kasvatti erän edetessä johtoaan. Temen aloitussyötöillä saimme erän lopussa piste-eroa vielä kavennettua mutta kotijoukkue eteni vastustamattomasti erävoittoon.

Toinen erä oli jälleen viime pelin tapaan sysimusta, kun vastustaja sai syöttöpelinsä toimimaan ja vastaavasti pelimme täysin sekaisin.

Kolmas erä oli joukkueeltamme parasta esitystä vähään aikaan ja kentällä oli koko erän ajan hyvää yritystä ja liikettä. Palloja puolustettiin kentän pinnasta ylös ja lyötiin hyvin onnistuneista patereista alas. Erä olisi ollut voitettavissa, kuten eräpisteistä voi huomata, kun vain ratkaisupalloissa olisi ollut riittävää terävyyttä.

No tästä on toiselle pelikierrokselle vain yksi suunta ja se on ylöspäin. Jos joukkue esittää samanlaisia otteita kuin viimeisessä erässä, niin tulosta alkaa varmasti syntyä.

 

15.10.2011 Cup-Volley - Isku-81 0-3 (19-25, 12-25, 18-25)

Tällä kertaa oli tosiaan vuorossa kiihkeä paikalliskamppailu, kun vastaan asteli samalta seudulta ponnistava Isku. Paikallisottelu kiinnosti myös yleisöä, jota kertyikin paikalle runsain mitoin.

Itse ottelu ei kuitenkaan tällä kertaa tarjonnut suurta jännitystä. Ensimmäisessä erässä pysyttiin vielä hyvin mukana mutta sitten alkoivat turhat virheet kostautua. Näin Isku porhalti tasaisen varmalla pelillä voittoon, vaikka ei peli heiltäkään täydellinen ollut.

 

9.10.2011 KoLe-57 - Cup-Volley 3-0 (25-23, 25-11, 25-19)

Ensimmäiseen vieraspeliin Kouvolaan lähdettiin 7 pelaajan voimin, kun mukaan saatiin myös uusi keskimies Pete. Toisena keskitorjujana pelasi Teme.

Peli alkoi lupaavasti ja joukkueemme vaikutti valmiimmalta peliin kuin vastustaja. Joukkueemme napsi muutamia torjuntoja ja KoLen lyönneissä ei aluksi ollut sihti kohdillaan. Erä eteni alun jälkeen tasaisissa lukemissa mutta erän lopulla Cup-Volleyn viimeistely ei ollut tarpeeksi terävää ja KoLe korjasi erävoiton lukemin 25-23.

Toisessa erässä virheitä alkoi tulla vähän joka osa-alueilla ja peliä ei saatu pyörimään missään vaiheessa. KoLe voitti erän tylyin lukemin 25-11.

Kolmanteen lähdettiin tekemään pelin parasta erää, kuten viime kotipelissäkin ja ajoittain peli näytti jo paremmalta, kun pelipaikat alkoivat selkiytyä. Helppoja virheitä sattui kuitenkin liikaa ja syöttöpeli olisi voinut olla tehokkaampaa. Myös passari joutui välillä juoksemaan pallon perässä ympäri kenttää, joten hyvin toimineita keskihyökkäyksiä ei pystytty täysin hyödyntämään. Kolmas eräkin vastustajalle ja peli suoraan 3-0.

Ensi lauantaina on sitten Kourulassa luvassa kuuma paikallistaisto, kun vastaan asettuu sarjatulokas Lappeenrannan Isku.

 

1.10.2011 Cup-Volley - JosePa 1-3 (16-25, 12-25, 25-16, 23-25)

Kausi pyöräytettiin käyntiin kotiottelulla JosePaa vastaan. Ensimmäinen erä meni yhteistä säveltä hakiessa ja niinpä ottelu ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla ja vieraat ottivat vakuuttavan erävoiton.

Toinen erä meni jokseenkin samoissa merkeissä. Vaikka yhteinen sävel alkoi jo löytyä niin se ei vielä näkynyt tulostaululla koska virheitä tehtiin turhan paljon.

Kolmannessa homma alkoi kääntyä ja peli rupesi toimimaan. Omat vahvuudet hyödynnettiin mallikkaasti ja samalla huomattiin vastustajankin haavoittuvaisuus.

Kolmannen erän hyvää virettä saatiin pidettyä yllä myös neljännessä. Se ei kuitenkaan aivan riittänyt, sillä vieraatkin olivat taas saaneet isompaa vaihdetta päälle. Neljäs erä olikin ottelun jännittävin vaihe sillä tasaisissa merkeissä mentiin aivan erän loppuun asti. Vieraat kuitenkin halusivat jo ilmeisesti kotimatkalle ja veivät erän ja samalla ottelun omiin nimiinsä. Kuitenkin erävoiton ansiosta tämä oli mukiinmenevä kauden avaus.

Kausi 2010-2011

19.3.2011 Cup-Vol - Koijärven Kunto (15-25, 22-25, 25-17, 25-20, 15-13)

Kyllä vain! Luonnollisena jatkumona otimme kuin otimmekin kauden ensimmäisen voiton, kauden viimeisessä ottelussa ja vieläpä lohkomme kärkijoukkuetta vastaan, joten ajoitus oli kohdillaan.

Vieraat lähtivät otteluun ehkä hieman takki auki, voittaen kuitenkin kaksi ensimmäistä erää. Kolmannessa heräsimme taistelemaan ja pienenä yllätyksenäkin onnistuimme voittamaan erän melko selvästi. Sama tahti jatkui neljännessä erässä, joten kaikki kolme katsojaa saivat seurata täyspitkän lentopallo-ottelun.

Yhteenvetona tämäkin kausi oli loppujen lopuksi nousujohteinen ja olihan se hienoa lopettaa kausi voittoon. Kiitokset kaikille tästä kaudesta! Seuran tulevaisuus on vielä vähän auki, eikä ole tietoa, tuleeko Cup-Volley pelaamaan seuraavaa kautta. Pelaajat näyttävät olevan tällä seudulla ja tämän lajin osalta hieman kiven alla.

 

12.3.2011 Perniön Sisu - Cup-Vol 3-2 (20-25, 19-25, 25-18, 25-19, 15-13)

Yllätysvoittoa lähdettiin hakemaan pitkän matkan takaa Salon seudulta. Pienen harhailun jälkeen löysimme Perniöstä myös liikuntahallin, vieläpä oikean niistä. Tästä pisteet Jannelle ja Nokia N8:lle.

Ehkä juuri tästä sisuuntuneena saimme hurjan tatsin päälle heti ottelun alkuun. Mikon loistavat syötöt siivittivät meidät reiluun johtoon heti alussa. Sisultakin alkoi sitä sisua löytymään jossain vaiheessa mutta pystyimme pitämään oman tasomme erän loppuun asti ja veimme ensimmäisen erän selvästi.

Toisessa erässä sama hyvä tatsi jatkui. Järkevillä hyökkäyksillä ja hyvillä syötöillä saimme vietyä toisen erän vieläkin selvemmin.

Kolmannessa homma kääntyi vähän niinkuin päälaelleen. Enää ei saatukaan aikaan yhtä järkevän näköistä peliä ja aloimme tehdä enemmän turhia virheitä, syötötkään eivät enää olleet samaa tasoa kuin aikaisemmissa erissä. Tätä eivät isännät jättäneet hyödyntämättä vaan rankaisivat armotta parantaen samalla omaa peliään. Sama buumi jatkui neljännessä erässä.

Viimeiseen erään lähdettiin sillä asenteella, että eihän näin pitkää matkaa ajeta turhan takia. Harmittavasti isännät kuitenkin pääsivät tekemään piste-eroa heti erän alussa hiukan. Puolia vaihdettiin 8-4 tilanteessa. Erän loppupuolella jokainen antoi kaikkensa ja taisteli kokoi rahan edestä. Huomasi selvästi, että jaloissa alkoi jo painaa. Saimme siinä vielä hyviä pisteputkia mutta se ei silti aivan riittänyt. Lähelle kuitenkin jo päästiin. Selvästi positiivisin esitys meiltä tämän kevätkauden otteluista. Ei ollut ihan turha reissu.

Ensi viikolla sitten kauden viimeiseen peliin vähintään yhtä hyvällä asenteella, niin voi tapahtua mitä vain. 

 

5.3.2011 Cup-Vol - Kimmo Volley 0-3 (24-26, 23-25, 16-25)

Kauden toiseksi viimeinen kotipeli alkoi tasaisissa merkeissä. Peli kulki molemmilla mukavasti ja pisteitä nakutettiinkin tasatahtia läpi koko ensimmäisen erän. Erän voittaminen vain on ollut vaikeaa viime aikoina.

Toiseen erään pistimme kaikki peliin ja vedimme yllätyskortin pakasta, kun liberoksi laitettiin muuan passari, Tommi Lautiainen. Mikko hoiti tässä pelissä passarin tontin. Tommi hoiti hommansa liberonakin kelvollisesti, ainakin lähes yhtä hyvin kuin allekirjoittanut ensimmäisessä erässä. Näin ollen myös toinen erä oli tasaista vääntöä. Taisipa siinä jossain vaiheessa erää olla meillä viiden pisteen johtoakin, mutta sitäkään johtoa ei kestänyt erän loppuun asti.

Kolmannessa erässä oli hieman romahdusta havaittavissa meiltä, eikä erä mennyt läheskään edellisten tapaan. No, ei mitään. Tässähän on vieläkin kaksi peliä aikaa ottaa se voitto.

 

19.2.2011 Cup-Vol - Karhulan Veikot 0-3 3 (16-25, 21-25, 22-25)

Tällainen peli tällä kertaa. Kyseisestä pelistä ei hirveästi jäänyt jälkipolville kertomista. Erityisesti aloituksen nostoihin ja syöttöihin jäi reilusti parannettavaa. Ottelun loppua kohden pelivire alkoi jo löytymään, se vain pitäisi löytää heti alussa. Tästä emme kuitenkaan lannistu. Vielä on kolmen pelin verran kautta jäljellä. Kolme mahdollisuutta voittaa siis.

 

12.2.2011 Koijärven Kunto - Cup-Vol 3-1 (25-14, 25-17, 30-32, 25-16)

Tällä kertaa käytiin hieman pidemmän matkan päässä Forssassa. Urheiluhalli Feeniks tarjosi kiitettävät puitteet lentopallon pelaamiselle. Halli on riittävän korkea ja lattiakin tuntui hyvältä. Lisäksi rajat on merkitty selvästi.

Päivän otteluun saimme mukaan 7 pelaajaa, joten liberomahdollisuutta ei voitu käyttää. Siihen ei ottelu kuitenkaan ratkennut. Heti ensimmäisestä erästä lähtien oli nähtävissä, että päivän ottelun voittaa se joukkue, kumpi tekee vähemmän turhia virheitä. Tasoero nimittäin oli sen verran pieni joukkueiden välillä, eikä isäntä esittänyt mitään suurta ja mullistavaa. Forssasta ei suostuttu lähtemään aivan tyhjin käsin, kun kerran sinne asti oltiin ajettu. Niinpä kolmannesta erästä kehkeytyi kunnon trilleri, jota pelattiin koko rahan edestä aina yli kolmeenkymmeneen pisteeseen saakka. Ratkaisukin saatiin lopulta aikaan ja veimme erän. Neljäs erä taas ei mennyt enää toivotulla tavalla, ilmeisesti paukut käytettiin tiukkaan kolmanteen erään. Näin ollen isännät veivät neljännen erän vakuuttavasti.

 

5.2.2011 Cup-Vol - Perniön Sisu 0-3 (22-25, 24-26, 18-25)

Kotihallissa vastaan asteli Perniön Sisu. Tällä kertaa jännitimme, saammeko edes kuusikkoa kentälle. Onneksi kuitenkin saimme kahdeksan pelaajaa tähän peliin. Heikki ja Janne joutuivat jäämään pois tästä pelistä. Tuo seikka ei joukkuettamme hetkauttanut suuntaan eikä toiseen, sillä tässäkin ottelussa omia virheitä tuli liikaa. Kaksi ensimmäistä erää pystyttiin jollain tavalla taistelemaan tasaisesti. Kolmannessa sen sijaan selkäranka hieman jo naksahti. Vastustaja ei esittänyt juurikaan mitään hienoa ja ylitsepääsemätöntä, tällä kertaa se esitys kuitenkin riitti.

 

30.1.2011 Kimmo Volley - Cup-Vol 3-0 (25-16, 25-20, 25-20)

Paikkana tällä kertaa oli Lahden urheilutalo. Mukavaa vaihtelua, sillä allekirjoittanut ei ainakaan muista kyseisessä hallissa pelanneensa aiemmin. Pelillisesti reissu ei tarjonnut mitään mullistavaa kehitystä edelliseen peliin verrattuna. Aloituserässä teimme kyllä paljon pisteitä, valitettavasti myös suuren osan vastustajan pisteistä omilla virheillämme.

Toiseen erään saatiin jo vähän asennetta ja iloisempaa ilmettä, tämäkään ei kuitenkaan riittänyt vahvasti omalla tasollaan pelanneita isäntiä vastaan. Kolmas erä mentiin myös samaan malliin. Itse emme päässeet tässä pelissä omalle tasollemme. Nostoissa oli ajoittain ailahtelua ja passipeliinkin jäi parantamisen varaa. Tästä syystä saimme aikaiseksi liian vähän tehokkaita lyöntejä vastustajan kenttään.

 

8.1.2011 Karhulan Veikot - Cup-Vol 3-1 (25-20, 25-16, 21-25, 25-23)

Kevätkausi aloitettiin Karhulaa vastaan. Kinkut oli sulateltu, vai oliko.... Monelta kuului kommenttia, että vaikelta tuntui. Täytyy myöntää, että hetkittäin siltä myös näytti. Silti, luut kolisten haettiin monia palloja kentän pinnasta, esimerkkinä käytän tässä Miikaa ja Teemua. Tänään tämän näköinen peli riitti yhteen erävoittoon. Lisäksi täytyy ottaa huomioon, että ykköspassarimme Tommi ("Tomaattikauppias Närpiöstä") puuttui vahvuudesta, ollen Jenkkilässä '' työmatkalla''. Tämä seikka huomioon ottaen, olisi peli voinut mennä huonomminkin. Kehumisen aihetta löytyi erityisesti keskihyökkäyksistä, joissa Mikon ja Ollin yhteispeli toimi mallikkaasti.

Tästä kun saamme taas kunnolla treenit käyntiin ja "kauppiaan" takaisin niin odottaa sopii mitä vain.

Webmaster päättää raporttinsa täältä Cup-Kahvilasta.

 

4.12.Cup-Volley - Joutsan Seudun Pallo 0-3 (20-25, 23-25, 20-25)

Eipä tullut yllätysvoittoa tästä ottelusta. Vaikka ei ottelu meiltä niin huonostikaan mennyt. Se viimeinen silaus vain puuttui. Huonoille ei hävitty, ottaen huomioon sen seikan, että JoSePa ei ole tällä kaudella hävinnyt erääkään. Siihen nähden annoimme ihan kelpo vastuksen.

Se on sitten joulutauon paikka. Vuodenvaihteen jälkeen pelit jatkuu. Silloin ei helpolla tyydytä olemaan vain "kelpo vastuksia". Hyvää Joulua kaikille ja iloista mutta ennen kaikkea turvallista uutta vuotta! Muistakaahan ostaa raketit oikeasta paikasta!

 

28.11.2010 Parikkalan Urheilijat - Cup-Volley 3-0 (25-16, 26-24, 25-14)

Sunnuntaina käytiin Parikkalassa pelailemassa. Lähinnä pelailuksihan tuo jäikin. Ensimmäistä ja toista erää johdettiin alussa mukavan tuntuisesti mutta niin vain isännät kirivät aina tasoihin ja ohi. Kolmas erä oli pelkkää kosmetiikkaa. Isännät veivät pisteet tästä ottelusta. Ei siitä sen enempää. Ensi lauantaina on vuorossa tämän vuoden viimeinen peli ja vielä kotihallissa. Siitä ottelusta otetaan kaikki ilo irti. Jos vaikka ottaisimme myös yllätysvoiton pikkujoulujen kunniaksi!

 

13.11.2010 Cup-Volley - Kouvolan Lentopallo 2-3 (25-23, 25-21, 25-27, 24-26, 9-15)

Sammonlahdessa nähtiin ja koettiin koko rahan edestä jännitystä ja draamaa sisältävä lentopallo-ottelu. Avauserässä peli näytti hyvältä ja saimmekin revittyä reilusti piste-eroa. Vieraat kuitenkin heräsivät vielä avauserän aikana taistelemaan ja erästä tuli turhankin tiukka. Saimme kuitenkin väkisin revittyä tarvittavat pisteet ja voitimme erän.
Toinen erä mentiin alusta loppuun suhteellisen tasaisissa tunnelmissa mutta tämänkin erän otimme omiin nimiin.
Kolmas erä oli varsinainen trilleri. Tasaisissa merkeissä mentiin edelleen. Erän lopussa saimme parikin ottelupalloa mutta emme niitä pystyneet hyödyntämään.
Neljäs erä oli lähes kopio edellisestä. Taas oli muutamia tilaisuuksia päättää ottelu mutta Kouvolan pojat halusivat vielä pelata. Ei kai siinä, saatiinpa yleisöllekin viihdettä koko rahan edestä. 
Viimeisessä erässä oli havaittavissa pientä uupumista ja selkärangan paukkumista. Kouvola oli noussut ottelussa tasoihin, eikä aikonut hävitä enää. Niinpä vieraat ottivat eroa heti erän alussa ja sen turvin veivät erän ja samalla ottelun nimiinsä. Jossittelu on turhaa mutta muutamia tärkeitä palloja ottelussa oli, jotka itse olisin tuominnut toisin.
Positiivisina asioina voisi mainita, että ottelu oli meiltä taas reilusti parempi kuin edellinen. Lisäksi tässä ottelussa tehtiin yleisöennätys. Mahtavaa! Kiitos kaikille katsojille. Toivottavasti seuraavassa kotiottelussa saamme myös kahvinkeittimen toimimaan paremmin.

 

6.11.2010 Karhulan Veikot - Cup-Volley 3-0 (25-22, 25-13, 26-24)

Karhulassa oli revanssin paikka. Peli ei kuitenkaan mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Ensimmäinen erä oli vielä melko tasaista vääntöä mutta toinen erä meni selvemmin numeroin isännille.

Kolmanteen erään saimme hieman nostettua taistelutahtoa ja oman pelin tasoa. Oman yleisönsä kannustamana Karhula kuitenkin vei myös kolmannen erän tiukasti jatkopistein.
En tiedä johtuiko autossa istumisesta vai mistä, mutta tuntui että vähän jokaisella oli tänään jalat ja kädet jumissa. Nostoissa oli pientä haparointia ajoittain eikä passipelikään oikein sujunut. Tästä syystä hyökkäykset jäivät suurilta osin tehottomiksi. Syöttö kulki ajoittain mutta vain ajoittain. Hieman täytyy myös vedota vastustajan hyvään kenttäpeliin joka osaltaan sai hyökkäyksemme näyttämään vaisuilta.

 

30.10.2010 Joutsan Seudun Pallo - Cup-Volley 3-0 (26-24, 25-15, 27-25)

Peli näytti ensimmäisen erän loppupuolille asti hyvältä, sitten jotain tapahtui. Johdimme erää reilusti pistein 20-14, tai jotain sen suuntaista, kunnes tapahtui Cup-Volley -ilmiö. Vastustaja kiri tasoihin ja ohi.

Toinen erä meni ensimmäistä erää harmitellessa mutta kolmanteen saatiin taas koottua itsemme mutta sekään ei aivan riittänyt. Vastustaja halusi selvästi pelata peliä nopeatempoisesti ja onnistuimmekin ajoittain rikkomaan heidän peliään hidastamalla pelin tempoa. Tuntui, että isännät pelasivat varsinkin ensimmäisen erän vähän puolivaloilla mutta ryhdistäytyivät sen jälkeen ja jyräsivät vakuuttavaan voittoon.

 

16.10.2010 Cup-Volley - Parikkalan Urheilijat 2-3 (21-25, 25-20, 16-25, 25-14, 13-15)

Pelistä Parikkalaa vastaan kehkeytyi viihdyttävä ja varsin tasainen vääntö. Ottelu oli siitä erikoinen, että nyt oma pelivireemme kesti koko ottelun läpi. Selvää parannusta edellisiin otteluihin verrattuna siis.
Ensimmäisessä erässä ei oltu vielä täysin hereillä. Niinpä Parikkala otti ensimmäisen erän voiton. Toiseen erään saatiin jo pari vaihdetta lisää ja peli kulki mallikaasti. Niinpä toisen erän jälkeen tilanne oli tasan.
Eriä voitettiin vuorotellen, joten seuraavan erän veivät taas vieraat. Neljänteen erään saimme sopivan agressiivisen asenteen päälle ja voitimme erän selvin numeroin.
Myös viimeinen erä lähti meiltä hyvin käyntiin. Johdimme erää jo 6-2 mutta vieraat löysivät vielä jostain ylimääräisen taisteluvaihteen. Puoltenvaihto tapahtui vieraiden johtaessa 8-7. Loppuerä mentiin tasaisissa tunnelmissa. Erä päättyi lopulta lukemiin 15-13 vieraille.
Tappiosta huolimatta pelistä jäi hyvä maku. Joukkueemme onnistujiin lukeutui tänään ehdottomasti allekirjoittanut (Juha), joka pelasi ehkä parhaan ottelunsa koskaan liberona. Myös Heikki pelasi loistavan ottelun. Suurkiitos yleisölle kannustuksesta. Special thanks to Anja and her friend (who's name I just can't remember right now) for supporting us.

 

10.10.2010 Kouvolan Lentopallo - Cup-Volley 3-1 (25-19, 20-25, 29-27, 25-15)

Katsomo oli tupaten täynnä (ihan oikeasti) kun pelattiin tämä iltapeli. Pelistä muodostui varsin jännittävä mutta kuitenkin melko samantapainen kuin edellisestä pelistä. Tänään meidän hyvä erämme osui toiseen erään. Lyhyellä matikalla laskien, yksi erävoitto ei ihan riitä ottelun voittoon. Ehkäpä kauden edetessä saamme keskitettyä kolme hyvää erää samaan otteluun.

Yleisöä oli tosiaan mukavasti paikalla ja hyvin olivat myös ottelussa mukana ja kannustivat omiaan.

 

2.10.2010 Cup-Volley - Karhulan Veikot  1-3 (25-16, 22-25, 25-27, 17-25)

Kauden avausottelussa Karhulaa vastaan nähtiin varsin viihdyttävää lentopalloa. Ensimmäinen erä osoitti, että kauteen valmistautuminen oli meiltä onnistunut hyvin. Erä oli meiltä yllättävänkin valmista ja vahvaa peliä. Riittävän vaikeilla syötöillä, hyvällä kenttäpelillä ja sitä kautta vahvalla hakkuripelillä saatiin ensimmäinen erä näyttämään helpolta.

Toisessa erässä Karhulakin sai juonesta kiinni ja erä mentiinkin tasaisissa tunnelmissa. Mitä enemmän peliä oli kulunut, sitä enemmän lisääntyivät myös omat virheemme. Syöttöjen teho ei myöskään ollut samalla tasolla kuin ekassa erässä.

Kolmas erä oli pienestä kiinni. Erää johdettiin jo 24-22, vai oliko se 24-21... Joka tapauksessa pieni lepsuilu viimeisissä pisteissä ja erän voitto karkasi käsistä. Eipä erän lopussa ollut tuuriakaan mukana yhtään.

Neljännessä vieraat ilmeisesti halusivat jo nopeasti kotimatkalle, sen verran vahvaa peliä esittivät. Ottelua ei enää vain millään saatu venytettyä viidenteen erään.

Ottelusta jäi mieleen hyvä ensimmäinen erämme, Heikin vahva hakkuripeli paikasta kuin paikasta ja Ollin muutamat näyttävät paterihyökkäykset.

Kausi 2009-2010

 

13.3.2010 Cup-Volley - Mutalan Riento 2-3 (24-26, 22-25, 25-22, 25-23, 13-15)

On se Riento vaan sitkeä porukka. Vieläkään ei saatu sitä himottua voittoa näistä kavereista. Selkeää parannusta oli kuitenkin havaittavissa edelliseen peliin verrattuna. Viimeisessäkin erässä pysyttiin hyvin kyydissä eikä annettu heti alussa neljän pisteen karkumatkaa vieraille.

Lieneekö tämän hienoisen tappion syynä viime pelissä loistaneen Ollin puuttuminen tästä pelistä, vai kenties se, että perinteistä Teemun Pommia ei nähty? Oli miten oli, kauden viimeinen peli oli siis tiukkaa vääntöä aina viidennen erän viimeisiin pisteisiin saakka.

Tämä kausi oli tässä. Jokainen varmasti allekirjoittaa sen, että pelissämme tapahtui selvää petrausta kauden edetessä. Tästä on hyvä jatkaa ensi kaudella. Kiitokset joukkueelle, katsojille, kirjurille, tilastomiehelle ja kaikille yhteistyökumppaneille kuluneesta kaudesta!

 

7.3.2010 Mutalan Riento - Cup-Volley 3-2 (25-22, 18-25, 25-16, 21-25, 15-10)

No, se voittoputki ei tällä kertaa ihan jatkunut. Pelissä oli kuitenkin mukana sitä asennetta, että voittoputkesta ei hevillä (eikä varsinkaan humpalla) luovuta. Ensimmäisessä erässä oltiinkin hyvin mukana mutta pienet virheet erän lopussa ratkaisivat erän kotijoukkueen hyväksi.

Toiseen erään saatiin jo yhdistettyä asenne ja onnistuneet suoritukset. Niinpä tilanne tasoittui. Kolmas erä meni sitten oikein huolella penkin alle. Peli näytti enemmän tennikseltä kuin lentopallolta eikä ollut kaunista katseltavaa kummankaan joukkueen osalta. Syöttövirheitä oli tuossa erässä reilusti molemmilla joukkueilla.

Neljännessä erässä saatiin taas juonesta kiinni ja onnistuttiin siirtämään ottelun ratkaisu viidenteen erään. Tässä vaiheessa allekirjoittanut uskoi jo ottelun olevan meidän heiniä, sillä henkinen yliote oli selvästi saavutettu.

Viidennessä kuitenkin tehtiin taas ottelun voitto erittäin vaikeaksi, kun annettiin isännille heti 4-0 johto. Tästä kuitenkin yritettiin vielä sisulla mennä rinnalle ja ohi. Mutala sai kuitenkin hyvin hyödynnettyä erän alussa saavuttamansa piste-eron ja voitti erän vähän liiankin helposti.

Cup-Volleyn parhaana palkittiin tällä kertaa Olli. Ottelussa nähtiin jälleen myös jo perinteeksi muodostunut Teemun Pommi kolmen takaa. Kovin tähän mennessä. Se läsähti kauniin kuuloisesti vastustajien liberon rintaan ja tiputti kaverin vähäksi aikaa keräilemään itseään.

Seuraavaksi on sitten vuorossa kauden viimeinen ottelu. Sekin Mutalaa vastaan ja sopivasti kotihallissa. Revanssin paikka siis. Kuten nähtyä, voitto Mutalasta on täysin mahdollinen. Asennetta ei ottelusta siis varmasti puutu.

 

20.2.2010 Cup-Volley - Parikkalan Urheilijat 3-1 (19-25, 25-21, 25-22, 25-18)

Noususuhdanne jatkuu kauden loppua kohden. Tänään kaatui Parikkala. Ensimmäisessä erässä meno oli nihkeää mutta toisessa erässä saatiin edellisestä pelistä tuttu peli-ilme päälle. Kaikkia paitsi ensimmäistä erää yhdisti se, että joka erän alkupuolella saatiin kasvatettua piste-eroa sen verran ettei sitä vastustaja saanut enää kurottua kiinni vaikka erien loppupuolella muutamia notkahduksia tulikin.

Tuttua Cup-Volley -ilmiötä ei onneksi tässä ottelussa saatu aikaan, vaan oltiin jokaisen voitetun erän jälkeen hereillä heti alusta saakka. Neljäs erä oli pelkkää kosmetiikkaa ja erä hoidettiin nopeasti ja varmasti omiin nimiin.

Erityisen hyvää ottelussa olivat Simon ja Jannen hyvät syötöt. Kyseisten herrojen hakkurointipeliä oli myös ilo katsoa. Simon ja Tommin yhteispeli keskihyökkäyksissä toimi loistavasti ja Janne takoi palloa laidoista niin kovaa ettei siinä jätetty vastustajalle mitään mahdollisuuksia.

Voittoputkessa ollaan, enkä näe mitään estettä sille, etteikö sitä voitaisi jatkaa myös Mutalaa vastaan pelatessa.

 

14.2.2010 Karhulan Veikot - Cup-Volley 0-3 (16-25, 16-25, 25-27)

Vaikka Karhula oli tällä kertaa niin sanottu kotijoukkue, pelattiin ottelu kuitenkin Lappeenrannassa, Sammonlahden hallissa. En tiedä johtuiko siitä, että pelattiin eri kotihallissa kuin normaalisti vai siitä että jälleen oli vahvistuksemme Helvi mukana, joka tapauksessa peli kulki kuin höyryjuna. Nyt annettiin potut pottuina, sillä edellisestä pelistä jäi vähän hampaankoloon. Ensimmäinen ja toinenkin erä pelattiin rauhallisesti ja omalla tasollamme eivätkä Karhulan veijarit pystyneet vastaamaan. Kovilla lyönneillä ja järkevillä sijoituksilla saatiin pisteet kerättyä nopeasti. Myös syöttö toimi varsin mallikkaasti.

Kuten kirjurimmekin totesi, aina peliin mahtuu se yksi pieni notkahduskin. Se on enemmän sääntö kuin poikkeus. Meillä se notkahdus tapahtui kolmannen erän loppupuoliskolla. Erän alussa saatiin kasvatettua heti piste-eroa aivan edellisten erien malliin mutta Karhula nousi vielä taistelemaan tosissaan erän voitosta. Jatkopisteillehän siinä jouduttiin menemään mutta saatiin kuitenkin vietyä erä ja samalla koko ottelu puhtaasti 0-3. Vai pitäisikö sanoa 3-0. Oli miten oli, keskimääräisesti tuntuu mukavammalta voittaa kuin hävitä.

Täytyy hieman antaa myös sympatiaa vastustajalle. Lähtivät nimittäin heti pelin jälkeen kohti Parikkalaa, pelaamaan vielä toisen pelinsä tälle päivälle. Kovia jätkiä.

Pelissä nähtiin jälleen muutamia hyviä torjuntoja tärkeisiin paikkoihin ja nähtiimpä myös jälleen Teemun kova kolmen takaa lyönti. Se oli jopa kovempi kuin Parikkalan hallissa pelatessa. Pakko mainita myös Teemun upea puolustuspallo, jonka Teemu haki kentän pinnasta eläimen lailla. Syöksyi kuin tiikeri konsanaan. Muidenkaan panosta ei sovi vähätellä. Helvi pelasi hyvin liberona ja Ilari oli verkolla elementissään. Kun vastapuolen torjunta oli toisen kerroksen korkeudessa ja yritti torjua lyöntiä, Ilari löi kolmannen kerroksen korkeudesta.

 

6.2.2010 Cup-Volley - Karhulan Veikot 2-3 (25-18, 20-25, 26-28, 25-23, 10-15)

Kolmen vierasottelun jälkeen oli taas mukava palata kotihalliin pelaamaan. Ottelu lähtikin hyvin käyntiin ja heti ensimmäiseen erään saatiin kunnon taisteluasenne kehiin. Ensimmäisen erän selvät numerot saatiin aikaan erityisesti hyvillä syötöillä. Erityisesti Tommin hieno syöttöputki antoi tarvittavan itseluottamuksen koko joukkueelle.

Toisessa erässä vieraatkin saivat lisää virtaa peliin ja omiakin virheitä tuli hieman liikaa. Näin ollen Karhulan kaverit saivatkin vietyä toisen erän, ja taas oltiin ikäänkuin ottelun alkutilanteessa.

Kolmannesta erästä kehkeytyi oikea trilleri. Harmittavasti vieraat saivat kuitenkin puristettua tämänkin erän voiton itselleen. Periksi ei vielä annettu. Neljäs erä oli osoitus siitä, vaikka erän loppuvaiheilla annettiin vieraiden tulla vähän liiankin lähelle.

Neljännen erän lopussa alkanut pieni jäykkyys ja jännitys valitettavasti jatkui myös viimeisessä erässä. Erän lopussa kuitenkin saatiin vielä mukavasti taottua pisteitä, se ei vain ihan riittänyt tällä kertaa. Kaiken kaikkiaan kuitenkin hyvää lentopalloa ja viihdettä tarjottiin koko rahan edestä.

 

31.1.2010 Parikkalan Urheilijat - Cup-Volley 3-1 (25-16, 23-25, 25-17, 25-23)

Yhden voittoerän trendi jatkui Parikkalassa. Vaikka erät menivät samalla tavalla kuin Rientoa vastaan, oli tämä peli kuitenkin taas huomattavasti parempi meiltä. Yritystä löytyi, peli kulki monin paikoin mukavasti ja pysyttiin kuitenkin lähes koko ajan "mukana pelissä". Hiukan vähemmillä syöttövirheillä, kovemmilla käsillä verkolla ja pehmeämmillä käsillä puolustuspelissä olisi tästäkin ottelusta saatu oikea jännitysnäytelmä.

Flunssassa on tässä ollut vähän joka toinen, joten siinäkin mielessä ottelu oli meiltä ihan hyvä. Yksikin erävoitto maistui tänään hyvältä. Pelissä nähtiin mallikkaita suorituksia runsaasti. Syöttöpeli oli ajoittain mukavaa katseltavaa ja torjuntapelissä saatiin aikaan pari maukasta auringonpimennystä. Hakkuripelissä päivän pommin pamautti (mynthonin ja tiikerisalvan voimalla) Teemu, joka löi kolmen metrin viivan takaa, Tommin sopivasti vajaasta passista sellaisen pommin, että koko halli kaikui viisi minuuttia putkeen ja lattiaan jäi luultavasti pallon muotoinen painauma. Vastustajat saattoivat saada vähän käsiäänkin väliin mutta lyönnin puolustamiseen ei ollut mitään mahdollisuuksia. Seuraavaan peliin enemmän tällaisia suorituksia, niin hyvä tulee. Kotipeliin siis. Tervetuloa.

 

24.1.2010 Mutalan Riento - Cup-Volley 3-1 (25-16, 25-18, 17-25, 25-10)

Aluksi pyydän anteeksi tämän raportin viipymistä, tämän vuoksi raportti ehkä on myös hiukan lyhyt.. Sitten asiaan. Joensuun seudulla käytiin pelaamassa mielenkiintoinen ottelu. Kahden ensimmäisen erän jälkeen näytti siltä, että suht pitkän matkan jälkeen pelistä ei jäisi juuri kerrottavaa. Kolmannessa erässä kelkka kuitenkin kääntyi, ja saimme helpohkon erävoiton. Mutta kuinkas sitten kävikään. Hyvän erän jälkeen tuli se vähän huonompi erä ja peli oli sillä selvä.

 

16.1.2010 Karhulan Veikot - Cup-Volley 3-2 (16-25, 25-20, 25-21, 20-25, 15-7)

Peli Karhulaa vastaan lähti hyvin käyntiin kun normaalisti meiltä jäykkä ensimmäinen erä osoittautuikin ottelun parhaaksi eräksi meiltä. Asennetta ja yritystä löytyi koko ottelun läpi, eikä vähiten siksi että vahvistuksena pelissä mukana meillä oli pelastava enkelimme Helvi, koska tähän vierasotteluun lähtijät olivat vähissä. Helvi teki monta tärkeää pistettä ja puolustusta ja olikin oman joukkueemme johtohahmoja pelissä. Pärjäsi meidän "raavaitten" miesten seassa loistavasti. Paikkasi ottelussa ei mukana olleita enemmän kuin hyvin.

Ottelun viimeisessä erässä isännät saivat heti erän alkuun turbovaihteen päälle ja liikaa piste-eroa. Tästä johtuen isännät ottivat ottelun omiin nimiinsä mutta huonolla pelillä tätä ottelua ei hävitty. Tämä ottelu oli selkeä ilmeenmuutos ja parannus pariin edelliseen otteluun verrattuna. Hyvä peli vaikka nyt ei voittoa tullutkaan. Kuten Jannekin ottelun jälkeen kommentoi: "Kyl myö kiusattii."

 

9.1.2010 Cup-Volley - Parikkalan Urheilijat 0-3 (19-25, 9-25, 22-25)

Alemman jatkosarjan ensimmäisestä ottelusta Parikkalaa vastaan ei jäänyt juurikaan jälkipolville kertomista. Ensimmäisessä erässä oli muutamia hyviäkin hetkiä ja peli kulki ajoittain mukavasti. Vieraat olivat kuitenkin huomattavasti terävämpiä ja enemmän hereillä.

Toisessa erässä pakka hajosi totaalisesti ja oikein mikään ei tuntunut onnistuvan. Tästä syystä toisen erän lukemat ovat melko karua luettavaa.

Kolmannessa erässä saatiin paketti jokseenkin takaisin kasaan ja johdimme erää pitkään. 19 pisteen paikkeilla vierailta kuitenkin löytyi vielä yksi ylimääräinen vaihde, jolla he kuroivat pienen eron umpeen ja menivät tylysti ohi.

 

13.12.2009 Team Länsi-Savo - Cup-Volley 3-0 (25-12, 25-14, 25-17)

Vuoden 2009 viimeinen ottelu käytiin pelaamassa Haukivuorella. Kuten numeroista voi päätellä, ei ottelusta jäänyt kotiin juuri kerrottavaa. Oliko ehkä jo joululahjat mielessä? Kuten olemme saaneet todeta, voitot eivät kuitenkaan tule lahjoina, vaan niiden eteen pitää myös pelata.

Tammikuussa homma sitten jatkuu ja voittoja olisi mukava ottaa ainakin triplasti verrattuna siihen, mitä näissä tämän loppuvuoden peleissä otimme. Tervetuloa jälleen ensi vuoden puolella Kourulaan ja kannustamaan Cup-Volley voittoon. Hyvää Joulua ja iloista uutta vuotta kaikille!

 

5.12.2009 Cup-Volley - Mutalan Riento 1-3 (19-25, 22-25, 26-24, 20-25)

Jonkinlaiseksi trendiksi muodostuneet 1-3 numerot olivat tänäänkin tosiasia, kun kotihallissa jälleen taisteltiin. Ensimmäisessä erässä ei oikein saatu taas konetta käyntiin mutta seuraaviin eriin saatiin kunnon taisteluasenne kehiin. Näin ollen ei päästetty Riennon kavereita liian helposti voittoon.

Neljännessä erässä näytti siltä että ottelu venyy viisieräiseksi kamppailuksi, kun johdimme neljättä erää jo noin kymmenellä pisteellä. Erän loppupuoli onnistuttiin kuitenkin sössimään melko lahjakkaasti, kun Riento sai hyvän syöttöputken ja herpaannutti omiemme aloituksennostot täysin. Tästä johtuen vastustajat saivat kurottua piste-eron kiinni ja veivät tylysti erän ja koko ottelun omiin nimiinsä. Myös vastustajan suurimmilta osin hyvä torjuntapeli edesauttoi heidät voittoon.

 

29.11.2009 Cup- Volley . Liperi Volley 1-3 (28-26, 16-25, 18-25, 19-25)

Ensimmäinen erä oli poikkeuksellisesti hyvä omalta joukkueeltamme. Näin ollen ensimmäinen erä voitettiin, niukasti, mutta kuitenkin. Seuraavassa erässä kelkka kääntyi. Vierailijat saivat koneen käyntiin ja etenkin torjunta oli paikallaan vierasjoukkueella. Tämä buumi jatkui koko ottelun läpi. Näin ollen joukkueellamme ei ollut saumaa enää haastaa vierasjoukkuetta seuraavissa erissä.

 

22.11.2009 Parikkalan Urheilijat - Cup-Volley 3-0 (25-23, 26-24, 18-25, 25-18)

Niinpä. Tehokas palautus maanpinnalle koettiin Parikkalan uudessa hienossa Parikkala-hallissa. Ottelussa ei pelattu oman joukkueemme osalta samalla tasolla kuin parissa edellisessä.

Ehkäpä kahden hyvän perättäisen kotiottelun jälkeen on vaikeampaa lähteä taas vierasotteluun, en tiedä. Nämä ovat niitä henkimaailman juttuja taas. Lentopallohan kuitenkin on suurilta osin "pääpeli", niin kuin monet muutkin lajit. Asennetta ei ehkä löydetty tähän otteluun riittävästi. Kotijoukkue pelasi tänään varmaa ja virheetöntä peliä sekä hakivat monia palloja aivan kentän pinnasta.

Asennetta on varmasti luvassa taas seuraavana viikonloppuna huikean jännittävässä kotiottelussa. Tervetuloa kannustamaan sankoin joukoin!

 

14.11.2009 Cup-Volley - Puijo Wolley 3-1 (21-25, 28-26, 25-19, 25-10)

Kyllä vaan! Sieltä se kauden ensimmäinen voitto napsahti. Ensimmäisen perinteisestikin heikomman erän jälkeen ottelu oli täysin omissa käsissämme eikä hyvää otetta pelistä kadotettu enää edellisten otteluiden tapaan.

Vielä toisen erän lopussa niin meinasi käydä pienten vaihtosähläyksien takia mutta se sallittakoon. Erä saatiin kuitenkin vietyä kunnialla. Kolmannen erän alkuvaiheet näyttivät siltä, että ottelusta olisi voinut tulla pidempikin mutta vastustajan selkäranka naksahti viimeistään kolmannen erän loppupuolella.

Neljäs erä olikin täysi Cup-Volley-Show ja kotihallin uskolliset katsojat saivat nauttia kotijoukkueen upeasta näytöksestä.

 

7.11.2009 Cup-Volley - Team Länsi-Savo 2-3 (19-25, 29-27, 25-21, 21-25, 14-16)

Niin lähellä mutta niin kaukana. Ottelusta kehkeytyi todellinen trilleri kun ensimmäisen hieman heikon erän jälkeen saatiin taas kone käyntiin ja pystyttiin voittamaan kaksi seuraavaa erää. Neljännessä erässä oli mahdollisuus jo ottaa voitto koko ottelusta mutta vierailijat ryhdistäytyivät oikealla hetkellä ja veivät neljännen erän omiin nimiinsä.

Viidennen erän tulos näytti jo selvältä, kun saimme erään erittäin hyvän alun ja johdimme erää jo 9-1. Vierailijat saivat kuitenkin kuin ihmeen kaupalla kurottua eron umpeen. Ottelun loppuhetkillä kaikki näytti kuitenkin vielä hyvältä, kun johdimme ottelua vielä 13-11. Eihän tuosta tilanteesta voi ottelua enää hävitä, eihän? -Eikö? -Eipä. Näin siis kuitenkin kävi ja Team Länsi-Savo vei ottelun nimiinsä tiukkojen hetkien jälkeen ja olivat syystäkin riemuissaan.

Cup-Volleyn parhaana palkittiin jälleen Teemu, joka takoi pallon kenttään lähes paikasta kuin paikasta. Teemun ja Tommin yhteispeli toimi jälleen kuin Toyota talvikeleillä (siis varsin hyvin). Verkolla saatiin myös aikaiseksi monia hienoja torjuntoja. Syöttöpeli toimi myös suurimmilta osin mallikkaasti.

Niukasta häviöstä huolimatta pelissämme oli paljon hyvää, eikä siinä ollut mitään yhtä tiettyä heikkoa osa-aluetta. Vastustaja sai vain liian pitkiä pisteputkia tärkeissä paikoissa ja se sai pallon ajoittain polttelemaan näpeissä. Kyllä se voittokin vielä sieltä tulee, pitää vain osata ottaa se voitto silloin kun sitä tarjotaan.

 

1.11.2009 Mutalan Riento - Cup-Volley 3-0 (25-15, 26-24, 25-21)

Ottelun lopputulos 3-0 ei ehkä anna täysin oikeaa kuvaa päivän ottelusta. Ensimmäinen erä oli jälleen pientä hakemista mutta toisessa erässä omassa pelissä näkyi jo paljon hyvää. Kolmas erä oli tuttuun tapaan onnistunein erä meiltä.

Syöttöpeli saatiin tässä ottelussa kulkemaan mainiosti, eikä syötöissä annettu vastusjalle juurikaan ilmaisia pisteitä. Myös aloituksen nosto toimi suurelta osin hyvin. Teemun ja Tommin yhteispeli kutospaikan hyökkäyksessä toimi tänään myös hienosti, eikä ihme, sillä yhteinen sävel tuossa hommassa tuntui löytyvän jo muutamissa peliä edeltäneissä harjoituksissa. Hakkuroinnin lisäksi Teemun syöttöpeli oli tänään myös kohdillaan, joten mies palkittiinkin Cup-Volleyn parhaana pelaajana.

Muutamia helppoja palloja tippui omalle kenttäpuoliskollemme ja hyökkäystehot olivat ajoittain hiukan kadoksissa mutta vastaavasti oma torjuntamme oli pelissä monesti kuin muuri vastustajan lyöntien tiellä.

 

24.10.2009 Liperi Volley - Cup-Volley 3-1 (25-17, 25-22, 23-25, 25-19)

Sieltähän se tuli se ensimmäinen voittoerä. Koko ottelussa oli muutenkin oman joukkueemme osalta iloinen ilme. Ensimmäinen erä meni hiukan tunnustellessa. Näytti siltä, että ottelu tulisi olemaan melko selvästi kotijoukkueen heiniä. Toisessa erässä saatiin kuitenkin kone käyntiin toden teolla ja kiusattiin vastustajaa jo lähes voittoerän arvoisesti.

Kolmannessa erässä pirteä peli-ilme jatkui ja kovalla puurtamisella tuli myös kauden ensimmäinen erävoitto, loistavaa! Janne ei meinannut pysyä housuissaan. Näinpä neljänteen erään päästiin lähtemään ilman paineita ja asenteella, että tämä peli voitetaan vielä. Kotijoukkue sai kuitenkin kaivettua sen viimeisen peli-ilon siemenen, yleisön raikuvan kannustuksen avulla, ja hoiti ottelun omiin nimiinsä.

Positiivinen asia ottelussa olikin juuri ottelun loppua kohden koko ajan lisääntyvä yleisön mylvintä. Myös ottelun kuuluttaja/selostaja oli ottelussa täysillä mukana, vaikka välillä menivätkin Markut ja Jannet sekaisin. Mistähän saisimme myös omiin kotiotteluihimme tuollaisen selostajan? Ehdotuksia ja ilmoittautumisia otetaan vastaan.

Pelillisesti parannettavaa löytyi edelleen erityisesti syötöissä, aloituksen nostossa sekä helpoissa palloissa. Millaiset numerot ottelu olisikaan saanut jos nuo osa-alueet olisi saatu kulkemaan vielä paremmin?

 

10.10.2009 Cup-Volley - Parikkalan Urheilijat 0-3 (17-25, 21-25, 20-25)

Ensimmäinen kotiottelu Kourulan hallilla päättyi harmittavaan tappioon, kun Parikkalan Urheilijat tulivat ja veivät voiton tylysti. Edelliseen peliin verrattuna oltiin jo paljon paremmin hereillä mutta edelleen annettiin vastustajalle turhan pitkiä pisteputkia. Toinen erä oli selvästi tasaisin tässä ottelussa mutta se viimeinen rutistus siitä jäi puuttumaan. Myös kolmannessa erässä peli kulki ajoittain hyvin ja vaihtopenkiltä veikkailtiin ja odotettiin jo erävoittoa mutta jälleen viimeinen silaus jäi puuttumaan.

 

3.10.2009 Puijo Wolley Juniorit - Cup-Volley 3-0 (25-14, 25-16, 25-16)

Tästä saatiin Cup-Volleyn historian ensimmäinen sarjakausi käyntiin! Kuten ehkä tuloksista voi päätellä, ei peli ollut vielä aivan uomissaan mutta myös ihan oikean lentopallo-pelin näköistä toimintaa oli nähtävissä. Ensimmäinen erä eteni tasaisissa merkeissä 12-13 pisteen paikkeille. Sen jälkeen omat virheet alkoivat kertaantua ja kotijoukkueen syötöt sekä hyökkäykset alkoivat purra todenteolla. Kotijoukkue sai tällä tavoin varsin runsaslukuisen yleisön kannustamaan entistä innokkaammin ja sai näin hurmoksen päälle.

Toinen erä ei lähtenyt meiltä yhtä hyvin liikkeelle kuin ensimmäinen ja näin Puwo sai heti revittyä hiukan liikaa piste-eroa. Toisen erän edetessä peliin päästiin kuitenkin vielä jollain lailla mukaan mutta se ei enää siivittänyt meitä erävoiton arvoiseen suoritukseen.

Kolmannessa erässä jatkui melko lailla sama laulu ja kotijoukkue vei peliä voimakkailla hyökkäyksillä sekä inhottavan hyvillä, jopa ajoittain hiukan onnekkailla syötöillä.

Allekirjoittaneen analyysin mukaan helpot virheet karsimalla ja rentoihin aloituksen nostoihin keskittymällä olisi tuloksesta saatu huomattavasti suotuisampi. Myös syöttö- ja passipeliin olisi kaivattu lisää terävyyttä.

Joukkueemme parhaan pelaajan palkinnon pokkasi normaalisti liberona pelaava, mutta nyt vaihdosta kentälle muutamaan otteeseen tullut Juha (oma kehu haiskahtaa). Juha esitti kentällä ollessaan onnistuneita suorituksia ja muutenkin varmoja otteita (oma kehu näyttää jatkuvan edelleen). Seitsemän pelaajaa pääsi mukaan tähän otteluun. Tästä syystä liberoa ei käytetty.