Pelatut ottelut

17.3.2013 LiVo2 - Cup-Volley 3-0

Ottelu luovutusvoitolla LiVolle Cup-Volleyn peruttua peli sairaustapausten vuoksi.

17.3.2013 PuWo2 - Cup-Volley 3-0

Ottelu luovutusvoitolla PuWolle Cup-Volleyn peruttua peli sairaustapausten vuoksi.

3.3.2013 Cup-Volley - PuWo2 3-0 (25-16, 25-14, 25-14)

Sunnuntaina saimme järjestettäväksi kotiturnauksen, joka pelattiin läpi Sammonlahdessa kahden kentän voimin. Yleisöäkin saapui paikalle suhteellisen paljon vaikka ilmoitusta turnauksesta ei tainnut missään lukeakaan. Kotiturnee sai myös pelaajamme liikkeelle ja vaihtoihinkin oli tällä kertaa varaa. Kentällä kävi jopa 11 pelaajaa, joista jokainen hoiti hienosti tonttinsa!

Ensimmäinen peli oli Puijo Wolleytä vastaan, jonka joukkue koostui melko nuorista pelaajista. Näytimme heille kaapin paikan ja pelasimme läpi ottelun tasaisen varmasti, välttyen helppojen virheiden tekemiseltä. Peli pyöri meidän osalta rennosti ja tekeminen näytti jopa helponnäköiseltä, johon syynä täytyy olla yhteinen kova harjoittelu! Tuloksena puhdas 3-0 voitto kotiin melko selvin erin!

3.3.2013 Cup-Volley - SaPu 3-2 (25-21, 23-25, 23-25, 25-16, 15-7)

Toisessa pelissä vastus olikin astetta kovempi ja saimme tarjota yleisölle viihdettä koko rahan edestä, viiden erän verran. Viime Saarijärven pelistä tuli kuokkaan melko selvästi mutta silloin ei parhaat voimat olleetkaan kentällä. Saimme vietyä ensimmäisen erän mutta kahdessa seuraavassa voitto lipesi käsistä erien lopussa otteiden herpaantumisen takia. Vastustaja sai syöttöään toki vaikeammaksi ja toisaalta ratkaisumme eivät olleet tarpeeksi kovia ratkaisupalloissa. Neljänteen ja viidenteen erään sisuunnuimme ja palasimme omalle tasollemme, pitäen sen aina loppuun saakka. Joten vaikeuksien ja viiden erän kautta 3-2 voitto meille.

3.3.2013 Cup-Volley - KoLe-57 2-3 (27-25, 15-25, 23-25, 26-24, 8-15)

Kolmas peli oli tuttuakin tutumpaa Kouvolaa vastaan ja siitä pelistä ei tunnetta eikä kuittailua puuttunut. Varsinkin kun ex-cup-volley Janne oli myös vastustajalta pelaamassa. Viime kerralla Kouvolassa pelasimme myös turnauksen kolmannen pelin vastakkain ja silloin jalkamme ei enää noussut, joten peli selkeästi Kolelle. Nyt vaihtomiehien ansiosta jalkamme vielä nousi ja olimme valmiimpia taistelemaan voitosta.

Ensimmäinen erä oli tiukkaa taistelua mutta pystyimme lopulta kääntämään sen itsellemme jatkopalloilla. Toisessa erässä otteemme katosi ja ehkä väsymyskin alkoi painaa, joten erä selkeästi Kolelle. Kolmaskaan erä ei tuonut voittoa ja porukkaa alkoi tippumaan väsymyksen takia vaihtopenkille. Siitä huolimatta emme luovuttaneet vaan pistimme neljänteen erään kaikki kynnelle kykenevät kentälle ja Kolelle kampoihin. Erästä tulikin kova kamppailu ja oikea trilleri, jossa puristimme viimeisetkin mehut pihalle. Se kannatti ja erän voitto lopulta 26-24 meille. Viidenteen erään meni tämäkin peli mutta siinä vastustaja pääsi heti alussa karkumatkalle emmekä saaneet enää eroa kirittyä umpeen. Viides erä 8-15 ja koko ottelu lopulta vastustajalle 3-2.

Yhteenvetona kuitenkin hyvä ja tasapainoinen turnaus meiltä, josta saaliina hyvä pistepotti eli 6 pistettä. Viimeinen peli jäi vähän kaivelemaan mutta kaksi voittoa kolmesta on ihan tuoppiin menevä suoritus!

16.2.2013 SaPu - Cup-Volley 3-0 (25-18, 25-18, 25-16)

Päivän toinen peli SaPua vastaan oli lähes identtinen verrattuna päivän ensimmäiseen peliin, kuten pisteetkin osoittavat. Lopussa alkoi väsymys jo hieman näkyä. Allekirjoittaneen polvi ja selkä alkoivat lisäksi vihoittelemaan kahden viimeisen erän aikana. Viimeisen erän loppupuolella astui koutsimme Jari myös kehiin pelaajaksi ja näyttämään miten lentpalloa pelataan, kun Helvin olkapää sanoi sopimuksen irti tämän päivän pelien osalta, juuri ennen syöttövuoroa. Koutsi pääsi siis mukavasti heti syöttäjän paikalle ja esiintyi erän loppuun asti varsin mallikkaasti vaikka ei ihmeisiin pystynytkään.

Voittoa ei irronnut tältä reissulta meille. Kotimatkalla saimme radiosta kuulla, että ei se Saipakaan tänään voittanut, joten emme olleet ainoita. Onneksi automatkalla tikkipokassa kuitenkin koettiin voiton riemua.

16.2.2013 Sampo-LuoWo - Cup-Volley 3-0 (25-18, 25-19, 25-20)

Saarijärven turnaukseen saatiin juuri ja juuri tarvittavat pelaajat mukaan. Kuusi pelaajaa + valmentaja. Kuudentena pelaajana mukaan lähti tällä kertaa myös allekirjoittanut, eli lähinnä kahvinkeittopuuhissa ja webmasterin ominaisuudessa toiminut Juha. Nyt ei ollut siis odotettavissa maailman kovatasoisinta ja kauneinta lentopalloa. Iloisena yllätyksenä tuli kuitenkin huomattua, että tatsi ei ollut täysin kadoksissa, vaikka en ollut palloon pariin vuoteen koskenutkaan. Lähinnnä sormilyönnit olivat hieman hakusessa... ja kunto, joka ei tuntunut millään riittävän kahden pelin pelaamiseen samana päivänä. Pelit saatiin kuitenkin rämmittyä läpi, toki tuloksena se, että tämän jutun kirjoittaminenkin sattuu joka niveleen ja lihakseen.

Pelillisesti otsikkona oleva ottelu oli meiltä mielestäni hieman parempi kuin mitä numerot näyttävät. Pelissämme oli hyvä ilme alusta loppuuun asti. Tarvittavia pisteitä ei vain saatu aikaan vaikka välillä päästiin lähelle ja ohikin. Vastustajan suoritus oli tänään varmempi.

10.2.2013 Cup-Volley - LiVo2 3-0 (25-23, 25-20, 25-17)

Kevään alempi jatkosarja pelataan läpi neljässä eri turnauksessa, joista ensimmäinen pelattiin sunnuntaina Kouvolassa. Avausottelussa saimme vastaamme nuorista koostuneen Liperi Volleyn. Ottelun alku oli vielä tunnustelua ja paikkojen hakemista mutta saimme kuitenkin hoidettua erävoiton kotia lopun kangerteluista huolimatta. Seuraavissa erissä peli alkoi kulkea hieman paremmin ja pystyimme pitämään vastustajan melko aseettomana loppuun asti. Peli kulki kuusikko harjoittelumäärään nähden hyvin ja onnistumisia tuli niin verkolta kuin kolmesta metristä. Turnaus käynnistyi siis puhtaalla kolmen pisteen voitolla eikä kaikkea energiaa tarvinnut vielä käyttää ensimmäiseen otteluun.

10.2.2013 Cup-Volley - Sampo-Luowo 2-3 (24-26, 20-25, 25-18, 25-21, 11-15)

Turnauksen toinen ottelu olikin sitten tasaista vääntöä ja peli venyi aina viidenteen erään asti. Kaksi ensimmäistä erää meni vastustajalle, joista avauserä vain niukasti jatkopisteillä. Vastustaja käytti hyväkseen meidän ehkä hitaasti liikkuvia jalkoja ja sai kerättyä pisteitä, ei niinkään lyöntipelin, vaan jujujen avulla. Heräsimme kuitenkin vielä taistelemaan voitosta, kun saimme toiseen peliin mukaan tulleen Peten lämpenemään kunnolla. Huomauttelun jälkeen tuomarikin alkoi puhaltaa vastustajien screeniä hajalle, kun he yrittivät peittää aloitussyöttöjä verkolla. Saimme voitettua kaksi seuraavaa erää ja ratkaisu siirtyi viidenteen. Viidennessä meillä ehkä alkoi jo painaa jaloissa, koska emme saaneet enää parastamme irti ja voitto lipui lopulta ohi suun. Kuitenkin yksi piste lisää on parempi kuin ei mitään!

10.2.2013 KoLe-57 - Cup-Volley 3-0 (25-10, 25-17, 25-17)

Kolmas ja viimeinen peli oli sitten tuttua Kolea vastaan. Meidän eväämme oli kuitenkin jo aikalailla syöty ja olimme lähes koko ottelun ajan takaa-ajajan roolissa ja vain ajoittain pääsimme astumaan Kolen kannoille. Kahden väsyneen joukkueen taistelu ei tarjonnut suhteellisen runsaslukuiselle yleisölle kuitenkaan suurempaa elämystä. Vastustaja oli sen verran pirteämpi, että korjasi tällä kertaa voiton ilman pistemenetyksiä. Automatkalla oli puhetta pervitiinistä, jota kaukopartiolaiset käyttivät voittaakseen väsymyksen. Lääkelaukkuun siis meillekin seuraavaksi kerraksi! Kaiken lisäksi meille tuli jobinpostia ottelun kolmannessa erässä, kun Kallen nilkka pyörähti verkkotilanteessa. Toivotaan, että on taas pian pelikykyinen.

9.12.2012 Salpis - Cup-Volley 3-0 (25-22, 25-17, 25-10)

Syyskauden viimeinen peli pelattiin sunnuntaina Hollolassa Salpiksen vieraana. Peliin lähdettiin seitsemän pelaajan voimin ja tavoitteena oli lähteä kiusaamaan vastustajaa ja katsoa mihin se riittää. Peli lähtikin käyntiin rennoissa merkeissä ja johdimme avauserää alusta lähtien. Syöttömme pysyivät tarpeeksi vaikeina ja hyökkäykset onnistuttiin hoitamaan hyvin kenttään. Loppuerässä vastustakin sai pelin juonesta kiinni ja kiri lopulta erävoittoon muutaman hyvän aloitussyöttönsä ansiosta. Toisesta erästä lähtien pakka kuitenkin hajosi ja syöttöjen vastaanottomme tökkiä ja sitä kautta hyökkäyksiin ei saatu enää tehoja. Hyvä että kolmannessa erässä edes pääsimme hyökkäämäänkään.

Alkusarja on nyt siis taputeltu, viimeinen sija tasapisteissä Kolen kanssa varmistettu ja keskittyminen kevään alempaan loppusarjaan aloitettu!

1.12.2012 Cup-Volley - KoLe 0-3 (17-25, 19-25, 20-25)

Syyskauden viimeiseen kotiotteluun tarvottiin lumessa ja tuiskussa. Hallissa tunnelma oli sen sijaan kiihkeän kuuma kun käytiin tiukka kamppailu KoLea vastaan. Onneksemme hallin katto ei vuoda, vielä, joten hornankattila pysyi lämpimänä. Vierasottelustahan kolea vastaan otimme komean voiton, joten kole lähti tähän otteluun varmasti extralatauksella. Kole tuntuikin olevan koko ajan muutaman pisteen edellä. Aloituksennostoissa oli tänään ajoittain rutkasti parantamisen varaa. Ottelussa toistui monta kertaa trendi, jossa vastustaja oli karkaamassa tavoittamattomiin mutta ilmiömäisten pisteputkien ansiosta nousimme aina eräpisteissä rinnalle ja ohikin. Mutta eivät ne p*rkeleet vain väsyneet millään ja veivät aina tarvittavat viimeiset pisteet.

24.11.2012 Isku-81 - Cup-Volley 3-0 (25-13, 25-11, 25-16)

Pelit jatkuivat paikalliskamppailulla lauantaina Sammonlahdessa Iskua vastaan.  Luulisi, että paikallispeli herättäisi pelaamaan mutta tunnetta pelistä ei silti löytynyt. Vastustajan syöttöpeli oli varmaa ja murhaavan tehokasta, ja meidän vastaanottomme luokatonta, joten pelistä tuli Iskun yksipuolista näytöstä. Pitkä vieraspelimatka varmaankin verotti osallistujia, sillä emme saaneet kuin kuusi pelaajaa paikalle. Pelaajakato aiheutti sen, ettemme voineet tehdä vaihtojakaan, jolla olisimme herätelleet joukkuetta. Kolmannessa erässä pääsimme vähän peliin mukaan muutaman onnistuneen syötön ja hyökkäyksen avulla mutta muuten pelistä ei kerrottavaa löytynyt. Pitkän tauon kanssa peli venyi juuri tunnin mittaiseksi.

17.11.2012 HuKi - Cup-Volley 3-0 (25-18, 25-10, 25-14)

Lauantaina oli vuorossa vieraspelireissu Jyväskylään HuKia vastaan, jonne saimme kerättyä seitsemän lähtijää kasaan. Tulos jäi kuitenkin laihaksi ja peli oli pelattu jo vajaassa tunnissa. Vastustaja otti selkeän 3-0 voiton pitkälti hyvän passipelin sekä vaikeiden aloitussyöttöjen avulla. Me emme saaneet peliämme kulkemaan oikein missään vaiheessa ja kun vielä omat syöttömme jäivät helpoiksi, niin HuKi pääsi pyörittämään omaa peliään liian helposti. No tästä ei ole ensi peliin kuin yksi suunta ja se on ylöspäin, kun vastaan asettuu paikallispelissä Isku.

11.11.2012 Cup-Volley - Salpis 0-3 (20-25, 19-25, 19-25)

Tuplaviikonlopun toinen kotipeli oli sunnuntaina Salpista vastaan. Isänpäivästä huolimatta pelaajia saatiin paikalle ennätysmäärä eli 11, joten vaihtoihinkin oli tällä kertaa varaa. Sekään ei kuitenkaan auttanut, kun emme saaneet konetta kunnolla käyntiin koko ottelussa. Ajoittain pelissä oli pieniä valonpilkahduksia mutta muuten olimme kokoajan askeleen jäljessä vastustajaa. Salpis panosti vaikeisiin aloitussyöttöihin ja se tuntui toimivan, koska emme saaneet tarpeeksi hyvin aloituksia ylös ja sitä kautta rakennettua peliä. Myöskään torjuntapelimme ei toiminut ja vastustaja pääsi lyömään sekä yläkäsistä että laidoista lyöntejä liian helposti kenttään. Erät menivät lopulta melko selvin lukemin vastustajalle ja voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Vaikka eilinen peli saattoi painaa jaloissa, niin sen piikkiin tulosta ei voi laittaa, koska vaihtopelaajia riitti ja vastustajakin pelasi toisen pelin kahden päivän sisällä.

10.11.2012 Cup-Volley - JoSePa 1-3 (25-22, 19-25, 17-25, 21-25)

Ottelu lähti jälleen loistavasti käyntiin ja veimme ensimmäisen erän hyvällä peruspelillä. Vieraiden pelaajalta meni nilkka ensimmäisessä erässä. Tämä hiukan sekoitti peliä mutta lähinnä vieraiden osalta. Tästäkin syystä veimme ensimmäisen erän. JoSePa sai kuitenkin ideasta kiinni ja vei kaksi seuraavaa erää. Erityisesti kolmatta erää vieraille helpotti liialliset omat virheemme. Neljänteen erään sisuunnuimme jälleen ja erä eteni tasaisissa merkeissä. Harmittavan niukasti vieraat kuitenkin ottivat voiton kotiin.

3.11.2012 Cup-Volley - HuKi 2-3 (25-15, 19-25, 25-23, 21-25, 11-15)

Loistavaa lentopalloviihdettä oli tarjolla Kourulassa kun vastaan asteli varmoin askelin HuKi. Joukkueemme oli kuitenkin heti alusta alkaen hyvässä vireessä ja olimme niskan päällä koko erän ajan. Toiseen erään vieraillekin palaili mieleen kuinka lentopalloa pelataan ja tilanne oli jälleen tasan toisen erän jälkeen. Kolmannessa oli jälleen meidän vuoro. Tässä vaiheessa oli selvää, että ottelu tulee olemaan tasainen läpi ottelun. Voittoeriä otettiin vuorotellen mutta tämä trendi valitettavasti kääntyi viimeisessä erässä. Hyvä ottelu meiltä kaiken kaikkiaan mutta voitto vain jäi uupumaan.

19.10.2012 KoLe-57 - Cup-Volley 1-3 (25-13, 20-25, 16-25, 21-25)

Kauden avausvoitto on nyt taskussa ja jumbopaikka jätetty taakse! Cup-Volley kävi hakemassa täydet kolme pistettä Kouvolasta poikkeuksellisesti perjantai-illan pelissä. Alun perin peli piti pelata sunnuntaina mutta se siirrettiin, koska pelaajien poissaolon takia lähtijöitä olisi ollut liian vähän. Nyt kasaan saatiin seitsemän pelaajaa, kun kauden avasivat myös Jarno sekä Simo.

Ensimmäinen erä oli meille vaikea, koska lämmittelyaika jäi vain 20 minuuttiin. KoLe veikin erän selvästi itselleen 25-13 meidän helppojen virheiden ja nostopelin vaikeuksien vuoksi. Ensimmäisen erän jälkeen sovimme, että lämmittelyt on nyt lämmitelty ja nyt käydään pelaamaan. Ja niin myös teimme. Toisesta erästä alkaen saimme jalat paremmin liikkeelle ja syötöt vaikeammiksi, joten peli alkoi kääntyä meille päin. Aloitukset alkoivat nousta passarille ja sitä kautta hyökkäyksiin saatiin enemmän tehoja. Kolmannen erän voitto tuli meille melko helposti, kun vastustajan ote alkoi lipsua ja virheet kertaantua. Neljäs erä olikin sitten tiukkaa vääntöä alusta loppuun. KoLe johti pitkään, kunnes Jussin syötöillä saimme eron kiinni ja siitä lähtien pisteitä otettiin vuorotellen. Vastustaja kaivoi vielä ässän hihastaan ja vaihtoi valmentajansa kentälle mutta sekään ei kääntänyt pelin kulkua KoLelle. Peli oli vielä tasan 21, kunnes joukkueemme pisti isomman vaihteen silmään ja otti loput pisteet itselleen.

Parhaan pelaajan palkintoa ei jaettu mutta jos olisi, niin valinta olisi ollut vaikea, koska kaikki onnistuivat tasaisella rintamalla. Hyökkäyksiä saatiin tapettua niin keskeltä, laidoista kuin kolmesta metristä. Aloitussyötöt pysyivät myös tarpeeksi vaikeina alun kangertelun jälkeen. Erityisesti kenttäpuolustus toimi hyvin ja joka pallosta taisteltiin loppuun saakka. Petekin kolisteli lattiaan siihen malliin, että mustelmilta ei voinut välttyä! Samanlaista yritystä ja peli-ilmettä jatkamalla voittoja on luvassa vielä monta.

Kouvolan Sanomien raportin pelistä voi lukea tästä.

13.10.2012 Cup-Volley - Isku-81 0-3 (16-25, 13-25, 17-25)

Kauden ensimmäisenä kotipelinä oli kiihkeä paikalliskamppailu Iskua vastaan. Kuten jo tiedettiin aiemmalta kaudelta, tämä kamppailu veti myös yleisöä katsomon täyteen. Kiitokset kaikille katsojille.

Itse ottelusta ei jäänyt sen suuremmin jälkipolville kertomista. Ottelu lähti hyvin käyntiin ja pysyimme hyvin Iskun kyydissä erän loppupuolille asti. Toisessa erässä ote hieman karkasi ja Isku vei toisen erän selvin lukemin. Kolmanteen erään saatiin taas hieman konetta käyntiin mutta se ei tällä kertaa riittänyt.

Isku ei esittänyt mitään huikeaa peliä mutta varmemmalla rutiinisuorituksella vei ottelun nimiinsä. Edelleen yhdessä pelaamattomuus näkyi omiemme otteissa. Hyvääkin kuitenkin löytyi. Ajoittain hyökkäysvoimaa löytyi paljonkin lähinnä luottokeskarien Ilarin ja Ollin toimesta. Myös torjuntapeli oli aika-ajoin vakuuttavaa. Kun näitä suorituksia saadaan monistettua enemmän koko ottelun ajalle, niin se varmasti näkyy myös tulostaululla.

6.10.2012 JoSePa - Cup-Volley 3-0 (25-18, 25-19, 25-17)

Kauden 2012-2013 syksyn runkosarja alkoi vieraspelireissulla Joutsaan JoSePaa vastaan. Reissulle saatiin koottua seitsemän pelaajan tiimi kasaan.

Kuusikolla ei paljon ollut ehditty harjoitella ennen peliä, joten kuvioita hiottiin kuntoon pelin aikana. Siihen nähden paikat löytyivät melko hyvin ja ainakin peli-ilme oli alusta lähtien kohdallaan. Peli kulki ajoittain mallikkaasti mutta vastaanoton kanssa oli välillä vaikeuksia ja palloja ei saatu tapettua tarpeeksi tehokkaasti. JoSePa pelasi viime vuosista tutusti perusvarmasti ja se riitti tälläkin kertaa voittoon. Heidän vastaanotossaan oli kuitenkin hakemista ja pelin aloittanut libero vaihdettiinkin toisessa erässä pois. Toinen erä oli meiltä ehkä paras ja erä pysyikin tasaisena lähes loppuun asti.

Pelistä erityisesti mieleen jäi Jussin sekä Ollin ottamat tylyt torjunnat verkolla, Jussin ja Temen pelaama takapateri sekä Tommin muutamat vaikeat syötöt. Kenttäpelaamisessa oli kiitettävää yritystä kaikilla pelaajilla, josta kertoo sekin että Joutsenon kaksikko yritti yhteistiikerillä nostaa palloa kentän pinnasta. Se jäi tällä kertaa vielä yritykseksi. Ottelun parhaana kotijoukkue palkitsi Sokkas-Ollin.

Aiempien kausien ottelut siirretty otteluarkistoon.